• Categories
  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Usuba 16 cm

179.00
piece To the repository
The loyalty program is only available for logged in customers.
Shipping within 24 hours
Shipping price Shortage
Availability Mało

Phone Order: 882 935 947

Leave your phone

Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Usuba 16 cm

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać.Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowodujepokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,8 cm
Długość ostrza - 16 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 105 g

There is currently no comments or ratings for this product.
  • Recently viewed products
  • Other Customers also purchased