- Categories
-
Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm


Shipping within | 24 hours |
Shipping price | Shortage |
Availability |
Średnia dostępność
|
The barcode | |
EAN | 4956617806312 |
Phone Order: 882 935 947
Leave your phone |
- Description
- Reviews and ratings (0)
Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanag-Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif - czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać.Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowodujepokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - 3,9 mm
Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 119 g
- Similar products
- Recently viewed products
- Other Customers also purchased
- We Recommend
329.00
169.00
158.99
410.00
699.00