• Categories
  • Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm

369.55
piece To the repository
The loyalty program is only available for logged in customers.
Shipping within 24 hours
Shipping price Shortage
Availability Mało

Phone Order: 882 935 947

Leave your phone

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm 

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi" znaczy w języku japońskim „wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - Drewno magnoliowe
Twardość ostrza - 56-57 HRC
Długość całkowita - 45,0 cm
Długość rękojeści - 15,1 cm
Długość ostrza - 30,0 cm
Szerokość ostrza - 3,2 cm
Grubość klingi - 3,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 208 g

There is currently no comments or ratings for this product.
  • Recently viewed products
  • Other Customers also purchased